Kantinen på Egaa Gymnasium er – som på mange andre af landets gymnasier – drevet af et privatfirma, og der udkæmpes jævnlige slag i kantineudvalget mellem Miljørådet, der presser på at få mere vegetarmad, og kantinen, der skal drive en rentabel forretning, og derfor kun vil udbyde et sortiment, de ved, der er kunder til.
”For de fleste af gymnasiets elever må vi nok erkende, at god mad er vigtigere end grøn mad,” siger Lone Pløger Thoft, uddannelsesleder på Egaa Gymnasium med ansvar for blandt andet bæredygtighed med et beklagende smil.
Men Miljørådet forsøger stadig at pushe den grønne dagsorden.
”Gymnasieelever elsker gratis mad, så I fem-fede-dage-ugen, serverede vi indisk daal og vegetarpizzaer, for at prikke lidt til kantinen,” siger Alberte.
”Ja, og der var faktisk flere af fitnessdrengene, der sagde at daal smagte vildt godt og spurgte, hvorfor har vi ikke fået det noget før?”
Og der er sket ændringer. Kantinen har indført en salatbar og enkelte dage er der vegetarmad på menuen, så langsomt men sikkert går det i en grønnere retning.
22. juni 2023