Nyhedsbrev

"(*)" indikerer påkrævede felter

Navn
16. august 2023

Klimafokus – stil skarpt på klimaet  er Klimakyssets digitale og gratis tilgængelige klimaundervisningsmateriale målrettet udskolingen (9.-10. klasse) samt gymnasiale uddannelser (1.-3.g) og andre ungdomsuddannelser.
Projektet er støttet af VILLUM FONDEN i 2022-2023.
KlimaFokus dækker både naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske fag med 15 klima-relaterede emner og et 16. tværgående tema om klimahandling. Materialet omfatter podcasts, digitale faktaark og videoexplainers samt tilhørende quiz, og et debat-rollespil, der tilsammen introducerer viden, problemstillinger, ledetråde og øvelser med henblik på at omsætte klimaviden og -teori til praksis og handling.
Herunder følger en liste over materialet, der er udviklet til at høres og ses digitalt.
•    KlimaFokus podcast præsenterer samfundsrelevante og interessante vinkler relateret til de 16 forskellige emner gennem interviews med førende eksperter fra universiteter, tænketanke, mv. og casestories .  Hvert afsnit varer ca. 15-20 min.  
•    KlimaFokus faktaark giver et overblik over hvert af de 16 emner, fakta og forslag til opgaver, som eleverne kan arbejde med i klassen eller hjemme. 
•    KlimaFokus videoexplainers er korte videoer på 30-60 sekunder, der illustrerer eller forklarer eksempler, relateret til de 15 emner – ofte med et glimt i øjet 
•    Klimakahoot-quizzen udfordrer eleverne til at teste deres viden.
•    KlimaDebat er et rollespil, hvor eleverne skal forberede sig og debattere forskellige klimadilemmaer relateret til 8 forskellige emner. 
•    Referencer og links indeholder referencer til yderligere information og inspiration.
•    I Lærervejledningen kan du læse mere om materialet og få inspiration til KlimaFokus-lektioner og KlimaFokus-temadag(e)